Donnerstag, 14. März 2013

Mästerkockarna 2

Ok, har nu kollat upp; Per Moberg är utbildad kock.Läs här. Detta skrev jag i veckan.
Bra, nu vet vi det.
Honom bör vi ta på allvar. Särskilt med en officiell hemsida som ser ut så här.
Mörk. Sammanbiten. En man med uppdrag. Att förändra kastrullers innehåll.
En annan har ju lagat mat varje dag i ca. trettio år nu. Svängt ihop. Rört i hop. Kompromissat med kräsna barns behov. En tysk makes behov av stekt mat. Hungriga gäster.
Kanske skulle man ta och ge ut en kokbok. Titel: "Diskbänksrealism på tyska" eller "Min spis och jag" eller "Hänt i veckan-vad man kan göra av rester".
Efter en skånsk Mat-Tina och en stockholms Per Moberg är det dags för en göteborgsk restkock.
Förresten, visst låter det finare med kock än kokerska?Skillnaden är att kokerskan lagar mat för alla, man kan betala den och den mättar dessutom.
En kock lagar, förväller, jäser, reducerar, sauterar och man får mikroskopiska portioner och är lika hungrig som före maten.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen